מחפשים אינסטלטור מומלץ? מצאתם!
מחפשים אינסטלטור מומלץ? מצאתם! השאירו פרטים וחוזרים במהירות עם הצעות מחיר:

התקנת מחסום ריח

מתחת נסביר מהי החשיבות בהתקנת מחסום ריח במקלחון, באמבטיה ובשירותים, כמה עולה להתקין את הרכיב בצורה מקצועית, באילו מקרים תוכלו להתקין אותו בעצמכם, נציג מידע על אחריות וגם נציג את ההבדלים בין מחסומי ריח שונים.

החשיבות בהתקנת מחסום ריח במקלחון, באמבטיה ובשירותים

מחסום ריח הוא רכיב שמותקן בקופסאות ביקורת בחדרים רטובים. הוא זה שמונע ריחות רעים בשירותים, באמבטיה ובמקלחת. מחסום ריח הוא מעין חוצץ שבו מצטברת כמות מסויימת של מים והיא זו שבמגע עם גזים שמגיעים מהביוב, מונעת מהם לעבור הלאה לבית שלכם ובכך מונעת ריחות רעים.

 

הוספת מחסום ריח תמנע ריחות רעים בבית

כמה עולה התקנת מחסום ריח?

התקנת מחסום ריח בקופסת ביקורת קיימת נעה לרוב בין 200 - 450 ש"ח. בעוד שהתקנת קופסת ביקורת חדשה עם מחסום ריח מובנה בתוכה תעלה בין 1,500 - 2,100 ש"ח.

 

טווחי המחירים שהצגנו כוללים את הרכיבים החדשים והתקנתם וכוללים גם פירוק והרכבה של מרצפות במידת הצורך (במקרים של החלפת קופסת ביקורת בשלמותה). 

 

מחיר ממוצע להתקנת מחסום ריח בקופסת ביקורת קיימת

מחיר ממוצע להתקנת מחסום ריח בקופסת ביקורת קיימת: 325 ₪

טווח מחיר גבוה 450 ₪

טווח מחיר נמוך 200 ₪

מהי קופסת ביקורת?

קופסת ביקורת היא מעין צינור פלסטיק עבה, המותקן בצנרת של מי הדלוחין (מי ביוב), בדגש על אזורים בהם קיימת סבירות גבוהה להצטברות ליכלוך (מקומות בהם הצינור עשוי לשנות את מיקום הזרימה שלו או באזורים בעלי שיפוע או עם צינור בקוטר שונה מהאחרים). קופסת ביקורות מותקנת מתחת לרצפה, כאשר החלק החשוף שלה הוא הפתח העליון שלה, עליו מותקן מכסה אטום או שלא.

 

מטרת קופסת הביקורת היא לאסוף את כל שאריות הליכלוך ובכך למנוע סתימות לעתים תכופות. כל שיהיה עליכם לעשות הוא רק לפתוח את מכסה הקופסה ולאסוף משם את הליכלוך שהצטבר. מטרה נוספת של קופסת ביקורת היא למנוע ריחות בשילוב של חוסם ריחות שמותקן בתוכה.

איך להתקין מחסום ריח לבד?

אם אתם בעלי חוש טכני ומעוניינים להתקין מחסום ריח בעצמכם, ללא סיוע של אינסטלטור - דעו שהדבר אפשרי רק במידה וכבר מותקנת קופסת ביקורת חדשה בחדר הרלוונטי. במידה וכך הדבר - כל שיהיה עליכם לעשות הוא לרכוש חוסם ריח מראש, לפתוח את קופסת הביקורת ולחבר את מחסום הריח. 

 

הוספת מחסום ריח תתבצע אל הפתח שאליו המים מוזרמים בקופסת הביקורת. תוכלו לבצע בדיקה: פתחו את מכסה קופסת הביקורת, הזרימו מים מהמכשיר שאליו מקושרת קופסת הביקורת (מקלחון, אמבטיה, שירותים..) ושימו לב לאיזה חור זורמים המים וזה יהיה החור שעליו תצטרכו להרכיב את מחסום הריח שרכשתם.

שלבים להתקנת מחסום ריח בקופסת ביקורת

התקנת מחסום ריח לקופסת ביקורת קיימת אינה נחשבת לעבודה ארוכה אך היא כן מורכבת במקרים בהם מדובר על קופסת ביקורת ישנה שלא ניתן להוסיף אליה חוסם ריחות. במרבית הבתים בישראל קיימת קופסת ביקורת ישנה שאין בה הכנה למחסום ריח ולכן, ברוב המקרים, יהיה צורך בהחלפת קופסת הביקורת בשלמותה ולאחר מכן להוסיף את מחסום הריח.

 

מתחת נסביר על שלבי העבודה ומדובר על קופסת ביקורת ישנה:

  1. שבירת המרצפות - קופסאות ביקורת מותקנות מתחת לרצפה, בה החלק הנראה היחיד הוא הפתח העליון של הקופסה. יהיה על האינסטלטור לפרק את המרצפות אחת מהשנייה או לחילופין, במידה והקופסה היא על אחת המרצפות, יהיה עליו לשבור את המרצפת (זה הזמן לבדוק אם יש ברשותכם מרצפות ספייר ואם לא, רוצו לקנות.
     
  2. פירוק הקופסה הישנה - כעת הוא יפרק את קופסת הביקורת הישנה מהחיבורים שלה עם הצינורות.
     
  3. בדיקת קופסת הביקורת החדשה - תחילה, האינסטלטור ימלא את הקופסה החדשה במים מהברז ע"מ לוודא שאין בה נזילות ושהיא תקינה.
     
  4. חיבור קופסת הביקורת - כעת יבצע האינסטלטור חיבור בין קופסת הביקורת החדשה לצינורות הקיימים, תוך שהוא מבצע בדיקה נוספת כדי לשלול נזילות בין החיבורים.
     
  5. בטון - כעת הוא ימרח על הצינורות ובאזורים התחתונים של קופסת הביקורת בטון כדי לקבע אותה בקרקע.
     
  6. הוספת מחסום ריח לקופסת הביקורת - בשלב זה האינסטלטור יבצע התקנת מחסום ריח בתום קופסת הביקורת.
     
  7. הרכבת המרצפות - לאחר מכן ירכיב חזרה את המרצפות הקודמות או ישתמש במרצפות אחרות שסיפקתם לו מטעמכם וידאג לסגור את הפתח העליון של קופסת הביקורת.
  • זמני התקנת קופסת ביקורת עם חוסם ריח נעים לרוב בין 15 - 25 דקות. כמובן שקיימים מקרים בהם זמני העבודה צפויים להתארך בגלל מורכבויות כאלו ואחרות.

 

זמן ממוצע להתקנת חוסם ריח וקופסת ביקורת:
 20 דקות
25 דקות משך זמן 15 דקות

האם ניתנת אחריות על התקנת מחסום ריח?

רוב האינסטלטורים המוסמכים מעניקים אחריות של שנה הן על התקנת חוסם ריח בקופסת ביקורת קיימת והן על החלפת קופסת ביקורת בשלמותה. בקשו מהאינסטלטור אישור על כך בכתב לפני תחילת העבודה.

 

תקופת אחריות להתקנת חוסם ריח או החלפה של קופסת ביקורת
שנת אחריות מלאה
גרף תקופת אחריות
⚠️ אינסטלטורים אינם מחויבים לספק תקופת אחריות כלשהי, והיא ניתנת לשיקולם הבלעדי.

מתי יש צורך בהחלפת מחסום ריח?

במידה ויש ברשותכם מחסום ריח כבר מספר שנים אך לאחרונה התחלתם להריח ריחות ביוב שעולים מחדרי הרחצה שלכם, הדבר עשוי להעיד שהגיעה העת להחליף את מחסום הריח באחד חדש. נמליץ לפרק את מחסום הריח הישן ופשוט להביא אותו איתכם לכל חנות טמבוריה כדי שהמוכר יוכל להתאים לכם את האביזר החדש.

 

חשוב לצוות פורטל פייפר לציין שיש מקרים בהם שורש הבעיה הוא היווצרות סתימה באזור ממנו עולים ריחות הביוב, כך שנמליץ להיעזר באינסטלטור שיוכל לפתוח את הסתימה וגם לבדוק אם מחסום הריח אכן נפגע ולא עושה את עבודתו.

 

היעזרו באינסטלטור להתקנת מחסום ריח בביתכם

מה ההבדלים בין מחסום ריח תופי לבין מחסום ריח לרצפה?

לפני התקנת מחסום ריח, כדאי שתהיו מודעים להבדלים בין הסוגים השונים. חשוב לנו להבהיר שבשני המקרים מדובר באמצעים שמטרתם למנוע מריחות רעים מהביוב לעלות לשטח הבית מהחדרים הרטובים (מרפסת, אמבטיה, שירותים, מקלחת). ההבדלים בין מחסום ריח תופי לבין מחסום ריח לרצפה מתבטאים במיקום שלהם ובמראה שלהם, נסביר:

  • מחסום ריח תופי - מחסום ריח תופי (מהמילה "תוף") מתקינים במערכות ניקוז של מקלחות, אמבטיות ואגניות למקלחות. המכסה של מחסום ריח תופי יהיה אטום לגמרי.
     
  • מחסום רצפה - מחסום כזה מתקינים בחורי ניקוז לרצפה באזורי מרפסות והמכסה שלו הוא מרושת ולא אטום, בעיקר למטרת ניקוז של מים מהרצפה לפתח.