מחפשים אינסטלטור מומלץ? מצאתם!
מחפשים אינסטלטור מומלץ? מצאתם! השאירו פרטים וחוזרים במהירות עם הצעות מחיר:

בדיקת לחץ מים

מהי בדיקת לחץ מים, כמה היא עולה, כיצד היא מתבצעת ומתי יש בה צורך? מענה לכל השאלות תוכלו לקרוא בעמוד מתחת וגם לברר כיצד לאתר אינסטלטור מומלץ לביצוע הבדיקה בצורה מקצועית באזור מגוריכם.

מה הכוונה ללחץ מים?

כמדברים על לחץ מים, הכוונה היא לעוצמת זרם המים שעובר בצינורות. לעתים לחץ המים יכול להיות נמוך, מה שיוביל לזרימת מים חלשה ומגמגמת ולעתים לחץ המים יהיה חזק מדי, מה שעשוי לגרום לפגיעה פיזית עתידית בצינורות ולשחרור בין החיבורים שלהם. לעתים הסיבה ללחץ מים נמוך מהברז תהיה בגלל נזילה של מים בצינורות הנוצרת בעקבות תקיעות של פסולת המונעת מזרם המים לעבור בשלמותו. במקרים אחרים, יכול הדבר להתרחש עקב לחץ מים גבוה מדי ש"פצע" את גוף הצינור.

 

 

בדיקת לחץ מים

באילו מקרים יש צורך בבדיקת לחץ מים?

בדיקת לחץ מים אינה נחשבת לעבודת אינסטלציה שמבצעים לעתים תכופות ועל כן היא תתבצע במקרים מסויימים הכוללים:

  • בנייה ושיפוץ - בדיקת לחץ מים נהוג לבצע לאחר בניית תשתית אינסטלציה במבנה או לאחר שיפוץ של התשתית.
     
  • לפני רכישת דירה - בדיקת לחץ מים מומלצת למי שמתכנן לרכוש דירה חדשה מקבלן או יד שניה ע"מ לוודא שלחץ המים תקין. במקרים בהם בדיקת לחץ מים בבית לא יצאה תקינה והעידה על ליקויים, ניתן יהיה לבקש מבעל הנכס הנוכחי לתקן את הליקויי או לחילופין, לפנות אל קבלן הבנייה במסגרת תקופת האחריות שהוא מעניק.
     
  • בדיקת לחץ מים לפני ריצוף - במידה ואתם מתקינים ריצוף חדש בבית קיים או בבית חדש, חשוב ביותר שתבצעו קודם לכן בדיקת לחץ לצנרת המים שמצויה מתחת לריצוף. זאת ע"מ לוודא שהצנרת תקינה לפני שמותקנת עליה רצפה חדשה. שכן, במקרים בהם מתקינים את הריצוף על צנרת פגומה, זה יאלץ את האינסטלטור לפרק ואף לשבור את הריצוף החדש כדי לטפל בצינורות שמתחת.
     
  • בדיקה שנתית - במסגרת בדיקת תקינות של צנרת הבית או הבניין, לעתים גם כחלק מתהליך בדק בית.
     
  • לחץ מים בעייתי - בדיקת לחץ מים אידיאלית גם במקרים בהם הבחנתם בשינויי זרימה של המים בביתכם.
     
  • חיטוי - יש לבצע את בדיקת הלחץ גם לאחר שמתבצע חיטוי בצנרת.
     
  • טופס 4 - במידה ועליכם להנפיק טופס 4, ברוב המקרים יהיה עליכם לבצע בדיקת לחץ מים בצנרת המים.
     
  • בדיקת לחץ מים לאיתור נזילה - גם במקרים שעולה החשד לנזילה בצנרת, אחת הדרכים לאתר את הנזילה היא ע"י בדיקת לחץ מים.

מהי עלות בדיקת לחץ מים?

עלות בדיקת לחץ מים נעה בין 300 - 400 ש"ח וזה אינו כולל תיקון של נזילה במידה ואותרה וזה לא כולל תוספת של שיטות איתור נוספות במידה ויש בהן צורך.

 

 

מחיר ממוצע לבדיקת לחץ מים

מחיר ממוצע לבדיקת לחץ מים: 350 ₪

טווח מחיר גבוה 400 ₪

טווח מחיר נמוך 300 ₪

במה מועילה בדיקת לחץ מים?

בדיקת לחץ מים מאפשרת לנו לאתר בעיות מגוונות בצנרת מבלי לגרום להרס לקירות או לפתיחה של הצנרה עצמה. בנוסף לכך, מדובר בשיטה זולה בפער בהשוואה ליתר השיטות המשמשות לאיתור נזילות. החיסרון בשיטה זו היא שלעתים היא מחייבת שימוש בשיטות נוספות לצורך איתור הנזילה, כמו מצלמה טרמית או בדיקה עם חיישן גז, מה שמוביל למחיר די יקר. 

איך בודקים לחץ מים?

בדיקת לחץ מים צריכה להתבצע ע"י אינסטלטור בעל נסיון ושמחזיק בציוד המתאים לעריכת בדיקה שכזו. חשוב להבהיר שבמהלך בדיקת לחץ מים לאיתור נזילה - אסור להפעיל מכשירים שצורכים מים כמו מדיח ומכונת כביסה ואסור להשתמש בכלים סניטריים לצורך שטיפה או רחצה. להלן שלבי הבדיקה:

  1. סגירת ברז ראשי - בשלב הראשון יהיה על האינסטלטור לסגור את ברז המים הראשי.
     
  2. חיבור שעון הלחץ - בשלב השני יהיה על האינסטלטור לחבר את שעון הלחץ לברז המקלחת לצורך בדיקת לחץ המים הקבוע שבתוך הצינור.
     
  3. פתיחת זרם מים חמים - לאחר מכן הוא יפתח את זרם המים החמים בברז כדי לבחון את רמת הלחץ בצנרת המים החמים.
     
  4. שינוי לחץ מים - במידה והאינסטלטור הבחין בשינויי לחצים בעת פתיחת זרם המים החמים, קרוב לודאי שמדובר בנזילה סמויה. במקרה כזה הוא יצטרך להשתמש במצלמה טרמית כדי לאתר בצורה מדוייקת את מיקום הנזילה בצינור המים החמים.
     
  5. פתיחת זרם מים קרים - כעת האינסטלטור יפעיל את זרם המים הקרים כדי לבחון את הלחץ שלו. במידה ויבחין בשינויי לחץ בעת זרימת המים, הדבר עשוי גם כן להעיד על נזילה סמויה.
     
  6. חיישן גז - כדי לוודא במאת האחוזים, יהיה על האינסטלטור להשתמש בתערובת גז (ידידותית), אותה יחדיר לפנים צינור המקלחת. לאחר שהחדיר את הגז במלואו, הוא יעבור על האזור עם חיישן גז שמטרתו לנטר את האזורים בהם חלים שינויים בזרימה ובהיקף הגז - מה שגם יצביע על אזורים בהם מתרחשת נזילה.
     
  7. פתרון - לאחר שהאינסטלטור ביצע את כל אלו, ניתן יהיה לתקן את הצינור באזורי הנזילה המדוייקים, דבר שיגביר את לחץ המים הנמוך למצב של זרימה תקינה.

איך לאתר אינסטלטור מקצועי לבדיקת לחץ מים?

יש כמה דברים שעליכם לוודא לפני שאתם מזמינים אינסטלטור לביצוע בדיקת לחץ מים בבית שלכם:

  • נסיון - בחרו באינסטלטור שמתמחה בביצוע בדיקת לחץ מים היות ומדובר בתהליך שמצריך ידע רב ונסיון לצורך הצלחת הבדיקה. ביצוע בדיקה זו ללא נסיון או ידע קודם עשויה לגרום לנזק לצנרת וגם לבזבוז כסף מצדכם.
     
  • ציוד - כפי שכבר הסברנו קודם, בדיקת לחץ מים מתבצעת בשילוב שעון עם מד לחץ, מצלמה טרמית וחיישן גז ועל כן, חשוב שתוודאו מול האינסטלטור בטלפון שהוא אכן מחזיק בציוד הנ"ל לפני שאתם מחליטים להזמין אותו לביתכם.
     
  • המלצות - פורטל פייפר מאפשר לכם לקבל עד 3 אינסטלטורים המתמחים בבדיקת לחץ מים בבית, עליהם אתם יכולים לחפש באינטרנט ולקרוא חוות דעת של לקוחות קודמים שנעזרו בהם. בפעולה זו אתם לומדים על צורת ההתנהלות של כל אחד מהאינסטלטורים, מה שיסייע לכם לבחור באחד המתאים ביותר עבורכם.
     
  • השוו מחירים - לאחר שקיבלתם 3 אינסטלטורים באזור מגוריכם מפורטל פייפר, תוכלו לברר מחירי בדיקת לחץ מים מול כל אחד מהם עוד בשיחת הטלפון. לאחר שתשמעו את כל ההצעות, תוכלו לבחור בהצעה הזולה ביותר בשבילכם מבלי להתפשר על איכות העבודה.

 

 

השאירו פנייה ונחזור אליכם בהקדם!
או בטלפון: 077-3633609

מה אומר תקן בדיקת לחץ מים?

על פי תקן בדיקת לחץ מים - על זרם המים להימצא בלחץ הנע בין 3 - 5 בר. לחץ מים הנמוך מ - 3 בר יוביל לזרם חלש ומגמגם שהשימוש בו לקוי, בעוד שהימצאות לחץ מים הגבוה מ - 5 בר עלול לגרום לשחיקה מהירה של דפנות הצנרת בגלל מעבר מים חזק מדי.