מחפשים אינסטלטור מומלץ? מצאתם!
מחפשים אינסטלטור מומלץ? מצאתם! השאירו פרטים וחוזרים במהירות עם הצעות מחיר:

ניאגרה לא מתמלאת

אם גם אצלכם הניאגרה לא מתמלאת, דעו שעשויות להיות לכך מספר סיבות. בעמוד זה ריכזנו את הסיבות הנפוצות לכך שניאגרה סמויה או גלויה לא מתמלאת או לחילופין, מתמלאת לאט מאוד. לאחר שנסביר על התקלה, נספק לכם מידע על פתרונות אפשריים ונסביר גם כמה יעלה לתקן אותה.

למה ניאגרה לא מתמלאת?

להלן הסיבות הנפוצות ביותר לכך שהניאגרה לא מתמלאת:

  • סתימה במצוף: הסיבה הנפוצה ביותר לכך שניאגרה לא מתמלאת היא סתימה במצוף. כאשר המצוף נסתם בעקבות אבנית, המים הנקיים שמגיעים מהצינור שמחובר אל הניאגרה לא נכנסים פנימה כמו שצריך ולכן הניאגרה לא מתמלאת כמו שצריך.
     
  • בעיה בברז הניל: כאשר ברז הניל עצמו תקול, המים לא יזרמו בצורה תקינה. הכוונה בתקלה היא בדרך כלל להצטברות של אבנית בתוך הברז אך ישנם גם מקרים שבהם הברז פשוט סגור (מישהו סגר אותו ידנית) ויש לפתוח אותו מחדש.
     
  • המצוף לא מכוון: גובה המצוף, משפיע על כמות המים שתיכנס אל הניאגרה. אם המצוף לא מכוון, ייתכן והניאגרה לא תתמלא עד הסוף.
     
  • סתימה בצינור: קיימים גם מקרים שבהם תקוע גוף זר כלשהו בתוך הצינור שמזרים את המים אל תוך הניאגרה. במצב זה הניאגרה תתמלא בצורה חלקית מאחר והחפץ מפריע לזרימה התקינה של המים.
     
  • בעיה בגומייה: אחת הסיבות הנפוצות לבעיות אינסטלציה היא גומייה שאינה תקינה. בחיבור שבין המצוף אל צינור הזנת המים, יש גומייה אשר לעיתים מתקפלת וסותמת את כניסת המים. כדאי לבדוק האם היא "יושבת" בצורה תקינה.

 

ניאגרה לא מתמלאת

מה עושים כאשר הניאגרה לא מתמלאת?

להלן כל הבדיקות העצמאיות שתוכלו לעשות כאשר אתם מזהים שהניאגרה לא מתמלאת:

  1. בודקים שברז הניל פתוח ולא סגור. אם הוא פתוח בצורה חלקית, נסו לפתוח אותו עד הסוף ולראות אם הבעיה מסתדרת.
     
  2. בודקים אם המצוף מכוון לגובה הנכון, במידה ולא, יש לכוון אותו על ידי סיבוב של הבורג ולאחר מכן לראות אם כעת הניאגרה מתמלאת עד הסוף.
     
  3. מפרקים את המצוף ומנקים אותו ואת החיבורים ונקודות ההשקה עם הצינור החיצוני שמזרים מים אל הניאגרה.
     
  4. בודקים שגומיית האטם הנמצאת בין הצינור אל החיבור של המצוף יושבת במקומה ולא מתקפלת.
     
  5. במידה ושום דבר לא עזר, הבעיה היא כנראה סתימה במצוף או הצטברות של אבנית בצנרת.
     
  6. אפשר לבצע החלפת מצוף לניאגרה (יש כאן מדריך), תוכלו גם לראות את הסרטון הבא:

כמה עולה לתקן ניאגרה שאינה מתמלאת?

המחיר לתיקון התקלה נע בין 200 ל-400 ש"ח. במידה ונדרש להחליף את המצוף, המחיר ינוע בין 300 ל-400 ש"ח אך במידה ויהיה ניתן לטפל בבעיה מבלי להחליפו (הסרת לכלוך או אבנית למשל) אז עלות העבודה תנוע בין 150 ל-250 ש"ח.

 

מחיר לתיקון ניאגרה שלא מתמלאת

מחיר לתיקון ניאגרה שלא מתמלאת: 300 ₪

טווח מחיר גבוה 400 ₪

טווח מחיר נמוך 200 ₪

 

  • במידה ומדובר על החלפת מצוף בניאגרה סמויה ינוע בין 350 ל-450 ש"ח.

ניאגרה מתמלאת לאט, מה יכולה להיות הסיבה?

אם הניאגרה מתמלאת לאט, ככל הנראה יש סתימה חלקית במצוף. כלומר חלק מהמצוף נסתם בעקבות לכלוך או אבנית ובדרך כלל ניקוי והוצאת הלכלוכים יפטרו את הבעיה. לפני שבודקים אם יש סתימה, מומלץ לבדוק שברז הניל פתוח עד הסוף מאחר וכאשר הוא פתוח בצורה חלקית בלבד, תהיה זרימה איטית של מים אל הניאגרה.

 

השאירו פנייה ונחזור אליכם בהקדם!
או בטלפון: 077-3633609

ניאגרה סמויה לא מתמלאת - מה עושים?

גם כאשר מדובר על ניאגרה סמויה, הסיבות הן אותן סיבות: סתימה במצוף או בצינור, ברז ניל שסגור חלקית או באופן מלא וגם לכלוכים שמצטברים ומפריעים לזרימת המים. המחיר לתיקון ניאגרה סמויה שלא מתמלאת יהיה יקר ב-150 ש"ח יותר, מאחר ונדרש לפרק את מנגנון ההדחה בשביל להגיע אל הרכיבים השונים.

 

תיקון ניאגרה גלויה שמתמלאת לאט

זקוקים לעזרה? קבלו הצעות מחיר מאינסטלטורים

דרך פורטל 'פייפר' תוכלו לקבל עד שלוש הצעות מחיר שונות מאינסטלטורים מומלצים באזורכם אשר מספקים את השירות של תיקון ניאגרות ויודעים כיצד לבדוק מה הסיבה המדויקת לכך שניאגרה לא מתמלאת או מתמלאת בצורה איטית מאוד. האינסטלטור יודע לרכוש את המצוף, הגומיות, ברז הניל או צינור ההזנה הדרוש, בהתאם לסוג הניאגרה שלכם, כך שלא תצטרכו לרכוש את החומרים בעצמכם.

שאלות נפוצות על הנושא

לפני סיום, ריכזנו לכם מספר שאלות ותשובות על נושא זה:

הניאגרה מתמלאת מאוד לאט, האם הבעיה קשורה למצוף?

ככל הנראה הבעיה היא במצוף - או שהוא נסתם או שהוא לא מכוון. כמו כן, קיימת האפשרות שברז הניל פתוח בצורה חלקית ובשביל לתקן את התקלה כל שעליכם לעשות הוא לפתוח אותו עד הסוף.


מים לא נכנסים לניאגרה, האם ניתן לתקן את התקלה לבד

תלוי מאוד בסיבת התקלה. ניתן לבצע בדיקה ראשונית בה נבדוק אם המצוף נסתם בעקבות לכלוך או אבנית אך במידה ויהיה צורך בהחלפת רכיבים תקולים, עדיף להיעזר באינסטלטור מקצועי.