מחפשים אינסטלטור מומלץ? מצאתם!
מחפשים אינסטלטור מומלץ? מצאתם! השאירו פרטים וחוזרים במהירות עם הצעות מחיר:

איתור נזילות

חושדים שיש לכם נזילה? בעמוד שלפניכם תראו כל מה שתצטרכו לדעת לגבי איתור נזילה. סימנים לנזילה, מה צריך לעשות לפני שמזמינים אינסטלטור לאיתור נזילה מה המחיר ואך מתבצע. בנוסף תוכלו לערוך השוואת מחירים לאיתור נזילות מים כדי להוריד במחיר הסופי.

מתי נזמין שירותי איתור נזילות?

יש שני דברים שיכולים לגרום לנזילה בבית. בעיה ראשונה היא בעיה באיטום שבה צריך לטפל איש איטום. סיבה נוספת יכולה להיות נזילה בצנרת. הנזילה יכולה להיות בכל רחבי הבית, ולמעשה איתור הנזילה הוא חלק גדול מפיתרון הבעיה, מפני שהנזילה הרבה פעמים מסתתרת מאחורי קירות או מתחת לריצוף מה שמקשה למצוא את מקור הבעיה המדוייק.

 

איתור נזילות

סימנים מקדימים לנזילות

יש כמה סימנים מקדימים שכדאי לשים לב אליהם שיעזרו לכם להבין האם יש צורך באיתור נזילות:

  • סדקים בקיר: דרך אחת להבין אם קיימת נזילה בקיר הוא לראות סדקים. המים חודרים בקיר ועושים מעט סדקים.
     
  • התנפחות צבע: דרך נוספת לשים לב להימצאות של נזילה היא באמצעות התנפחות צבע בקירות. אם ראיתם בועת אוויר באחד הקירות זה הזמן לחשוד.
     
  • חשבון מים מוגזם: דרך מעט יותר כואבת לשים לב שיש לכם נזילה בקירות היא אחרי שקיבלתם את חשבון המים וראית שהוא גדול יותר, בלי שעשיתם איזה שימוש מוגזם. במקרה הזה חשוב שתדעו שאם בהחלט אינסטלטור מצא שהייתה נזילה חברת המים תוריד לכם את החוב.
     
  • עובש: אם תתחילו לראות עובש על הקירות או בחיבורים בין הקירות זה בהחלט סימן אפשרי לנזילה. חשוב לא להיבהל ולשים לב שאם מדובר בחדר לא מאוורר שיש בו הרבה אדים כמו חדר האמבטיה או המטבח אז לא לקפוץ למסקנה שיש נזילה.
     
  • שינוי צבע בקיר: אם הקיר הלבן שלכם לפתע מתחיל לקבל גוון צהבהב זה בהחלט סימן לכך שיכולה להיות נזילה.

בדיקות מקדימות לפני הזמנת איתור נזילה סמויה

קבלו כמה טיפים רגע לפני שאתם מזמינים בעל מקצוע לאיתור נזילות:

  • סגרו את הברזים ללילה: סגרו את הברזים מהשיבר לכמה שעות (רצוי בלילה כשאין שימוש) ובדקו האם שעון המים זז. במידה והוא זז כנראה שמדובר בנזילה. אם ראיתם סימנים של רטיבות, אבל שעון המים לא זז כנראה שבעל המקצוע שתצטרכו הוא איש איטום.
     
  • בדקו את הדוד: הרבה פעמים הדוד נוזל, וזו לא בעיה בצנרת שלכם אלא בעיה בדוד. עלו לגג ובדקו את הנושא. במידה והדוד אכן נוזל תצטרכו להזמין טכנאי דודים שיבוא לתקן את הנזילה.
     
  • בדקו אם הנזילה מהניאגרה: סגרו את הניאגרה ובדקו אם שעון המים ממשיך לרוץ. במידה והוא ממשיך לרוץ הנזילה מגיעה ממקור אחר, עם זאת במידה והוא מפסיק כנראה שהבעיה היא בניאגרה ותוכלו להזמין אינסטלטור רגיל לתיקון נזילה באסלה. אם לא יש צורך באינסטלטור שמתמחה באיתור נזילה סמויה.

 

איזו בדיקה עשיתם? מה גיליתם בבדיקה? בעל המקצוע הדרוש
סגירת הברז של הבית שעון המים לא זז איש איטום
בדיקה של הדוד הדוד מטפטף טכנאי דודים
סגירת המים של הניאגרה השעון ממשיך לרוץ אינסטלטור רגיל
אם מה שגיליתם לא רשום למעלה צריך להזמין אינסטלטור מומחה לאיתור ניזלות

הבנתם שהנזילה בצנרת? מה עוד חשוב לבדוק

איתור נזילות הוא נושא יחסית מורכב עם הרבה משתנים, ולכן יש עוד כמה דברים שחשוב לוודא לפני שאתם מזמינים אינסטלטור לביצוע העבודה:

  • ודאו שהשכנים בבית: הצנרת מאחורי הקירות עוברת בבית שלנו וגם בבית של השכנים והפיצוץ בצינור לא תמיד מתאים את עצמו כדי שיהיה נוח ובהכרח בבית שלנו, אלא לפעמים הוא בין הבית שלנו לבית של השכנים. לכן לפני שאתם מזמינים איתור נזילות דברו עם השכנים וסכמו איתם לגבי ההגעה של האינסטלטור.
     
  • לפעמים צריך לשבור: לרוב איתור הנזילות יתבצע ללא הרס, באמצעות מצלמה טרמית או אמצעי אחר, אבל לפעמים אין ברירה ויש צורך בשבירת הקירות. חשוב שתהיו מוכנים לזה שזו יכולה להיות אפשרות.
     
  • לא כל אינסטלטור עוסק בזה: לא כל אינסטלטור עוסק באיתור נזילות מים. זו נישה בתוך אינסטלציה שדורשת ציוד מיוחד ויקר וגם התמחות מעט יותר ספציפית. אם אתם מכירים אינסטלטור שאתם סומכים עליו ואתם רוצים לבדוק איתו חשוב לוודא אם יש לו ניסיון וציוד לאיתור נזילות. אם לא תוכלו למצוא בפייפר אינסטלטור המתמחים בנושא.
     
  • סכמו מראש מה קורה אם הוא נכשל: איתור נזילות יכול להיות מעט מורכב, ולא תמיד האינסטלטור יצליח למצוא את מקור הנזילה. מה קורה במקרה הזה? חשוב לתאם איתו מראש. נהוג לסכם על דמי ביקור סטנדרטיים בהתאם לזמן שבילה אצלכם. יכול להיות 200 ש"ח, יכול להיות גם 500 ש"ח אבל חשוב לסכם כדי שלא ידרוש מכם מחיר מלא.
     
  • ודאו שהוא מספק דו"ח: לרוב לאחר איתור נזילות יש צורך בדו"ח שתוכלו להגיש לחברת הביטוח או לחברת המים על מנת שיכסו על התשלום. ודאו שהאינסטלטור מספק את הדו"ח הזה. לרוב הוא עולה עוד כמה מאות שקלים.

 

נזילה בקיר

מהו מחיר איתור נזילות מים? ראו מחירון

מחיר איתור נזילות נע בין 1,300 - 1,800 ש"ח לאיתור סטנדרטי בבית באמצעות מצלמה טרמית (שזו השיטה הנפוצה לאיתור נזילות מים בבית). תוכלו לראות מחירים נוספים במחירון:

מחירון איתור נזילות מים

כמה עולה איתור נזילות במצלמה טרמית?

מחיר לאיתור באמצעות מצלמה טרמית.


1,300 - 1,800 ש"ח
מה המחיר של איתור נזילות מים באמצעות חיישן גז?

בדרך כלל לאיתור נזילות בגינה.


1,700 - 2,100 ש"ח
כמה עולה איתור נזילות אקוסטי?

איתור באמצעות מכשיר אקוסטי.


1,300 - 1,500 ש"ח
כמה עולה איתור נזילה בצנרת?

בהתאם לעומק שצריך לבדוק.


1,600 - 2,400 ש"ח
מה המחיר של איתור נזילה ברצפה?

אם יש לכם רצפה יקרה שלא תרצו להרוס המחיר משתנה.


1,400 - 2,100 ש"ח

הדפס מחירון

השוואת מחירים לאיתור נזילות מים

מחיר איתור נזילות מים הוא לא כמו עבודות קטנות אחרות לדוגמה החלפה של ברז סטנדרטי או פתיחה של סתימה בשירותים, והוא לא יורד מ -1,200 ש"ח (כמו שתראו במחירון בפסקה הבאה). לכן מומלץ לבצע השוואת מחירים לאיתור נזילות מים - ככה תוכלו לחסוך משמעותית ממחיר העבודה.

 

באמצעות פורטל פייפר אינסטלציה תוכלו להתחיל את השוואת המחירים שלכם כבר עכשיו. התקשרו או השאירו פרטים וקבלו הצעות מחיר מעד 3 אינסטלטור בעיר שלכם שמתעסקים באיתור נזילות (לא כל אינסטלטור מתעסק בנושא הזה). ככה תוכלו להתחיל את השוואת המחירים שלכם ולחסוך בקלות.

 

השאירו פנייה ונחזור אליכם בהקדם!
או בטלפון: 077-3633609

איפה צריך להתמקד באיתור נזילות מים בבית?

נזילות יכולות להיות בהרבה מקומות בבית. אילו מקומות חשודים שצריך לבדוק?

  • קירות: המקום הנפוץ ביותר שנמצא בו סימנים לנזילה הם הקירות כי מאחוריהם עוברים רוב הצינורות. יהיה קל יותר לראות סימנים מקדימים לרטיבות בקיר לפי התנפחויות או שינויי הצבע בקיר.
     
  • תקרה: אחת הבעית במקרה של רטיבות בתקרה היא אבחנת מי אחראי על התיקון שלה - אתם או השכן שמעליכם. זה הזמן לגשת לשכן למעלה ולנסות להגיע לפיתרון. במידה והוא לא משתך איתכם פעולה ייתכן שתצטרכו להזמין איתור נזילות בעצמכם ובמידה והדו"ח מראה שהשכן בהחלט אחראי אז לגשת אליו לגבי מחיר איתור ותיקון הנזילה.
     
  • רצפה: במקרה של רטיבות מתחת לרצפה הרבה יותר קשה לזהות אותה מפני שלא תראו צבע מתנפח. הסימן שכן ייתכן ותצליחו להבחין בו הוא התרופפות של המרצפות.
     
  • גג: נזילה בגג לרוב משוייכת לבעיית איטום, לכן אם יש לכם רטיבות בגג זה החשוד העיקרי. חשוד מספר שתיים הוא הדוד שחשוב לבדוק אותו. אבל חשוב להגיד שנזילה כן יכולה לנבוע כתוצאה מפיצוץ צינור בגג. תוכלו לעלות על זה באמצעות כך שתראו סימנים בגג או במקרה שעשיתם בדיקה תקופתית לגג ונושא התגלה.
     
  • גינה: במקרה של נזילה בגינה שיטת האיתור היא מעט יותר מורכבת מפני שמצלמה טרמית לא תעשה את העבודה. במקרה הזה משתמשים בחיישן גז. נזילה בגינה יכולה לקרות כתוצאה מהתקנה שגויה של הצנרת, בלאי טבעי או שורשים בביוב.

שלב ראשון באיתור נזילות מים - בדיקת מערכות מים

איתור נזילות מתחיל בהבנה של איזו מערכת מים היא הבעייתית. ישנן 3 אפשרויות:

  • מערכת ביוב: זו המערכת שאחראית על ניקוז המים מהכיורים, שירותים ומקלחת אל מערכת הביוב. אם הנזילה במערכת הביוב תראו טפטוף שבא והולך. איך בודקים אם הבעיה היא במערכת הזו? האינסטלטור יחדיר בלון ויסתום את את פתח היציאה של הצינור. אם המים עדיין יורדים מהכיור נראה שהסתימה במערכת הזו.
     
  • מערכת הסקה: לא בכל הבתים יש מערכת הסקה פעילה, אבל באלה שכן איתור הנזילות הוא קשה יותר לאבחנה מפני שמדובר במערכת שמשתמשת במים על בסיס קבוע.
     
  • מערכת אספקת המים: במידה והנזילה היא במערכת אספקת המים הטפטוף יהיה רציף, מפני שאספקת המים לבית שלנו היא רציפה.

שלב שני - בחירה השיטה לאיתור נזילות

ישנן 3 שיטות שבהן משתמשים לצורך איתור נזילות:

  • מצלמה טרמית: זו שיטת איתור הנזילות הנפוצה ביותר. מזרימים מים חמים בצנרת והמצלמה הטרמית מזהה את הפרשי החום. הציפייה היא לראות את המים החמים זורמים בצינורות, אבל ברגע שרואים שהחום הוא לא רק בקו ישר בתוך הצינור ויש מעין "התפרצות", ניתן להסיק ששם נמצאת הנזילה.
     
  • חיישן גז: במקרה של נזילה בגינה יש הרבה אדמה שמפרידה בין הצנרת לבינינו, ולכן מצלמה טרמית לא תעבוד. זה הזמן לשיטה השנייה, חיישן גז. במקרה הזה האינסטלטור ירוקן את המים מהצנרת ויחדיר גז. לאחר מכן באמצעות חיישן הגז הוא יזהה איפה יש פיצוץ בצנרת. שיטה זו לרוב תאפיין מקרים המצריכים לאתר נזילה בצנרת תת קרקעית.
     
  • מכשיר אקוסטי: אפשרות נוספת לאיתור נזילות היא באמצעות מכשיר שמזהה גלי קול ולפי כך מזהה את מקור הנזילה. שימו לב שאם הנזילה היא שקטה השיטה הזו כנראה לא תעבוד.

 

שיטת איתור נזילות מתי נשתמש?
מצלמה טרמית נזילה בבית
חיישן גז נזילה במפרסת או חצר
מכשיר אקוסטי נזילה שטחים פתוחים

מה כולל דו"ח איתור נזילות?

במידה ואתם צריכים מהאינסטלטור דו"ח איתור נזילות, למעשה יהיה מדובר בדוח מפורט שמתאר את כל ממצאיו. בדו"ח הוא יפרט מאיפה הנזילה בדיוק, אילו בדיקות עשה, באילו כלים השתמש תמונות שתומכות בממצאיו ולפעמים גם דרכי תיקון.

איתור ותיקון נזילות הן עבודות שונות

חשוב להבהיר את זה מפני שזה לא תמיד ברור - איתור ותיקון נזילות הן לא אותה העבודה. למה המידע הזה חשוב? מ- 2 סיבות:

  1. התמחות: כל אחת משתי העבודות האלו דורשות הרבה ניסיון בשביל להתמחות בהן ולעשות אותן בצורה מעולה, ובגלל זה הרבה אינסטלטורים יתמחו באחד מהם. זה לא אומר שאין אינסטלטורים שמתמחים בשניהם, אבל רק משהו שחשוב לדעת.
     
  2. הצעות מחיר שונות: בנוסף במידה והאינסטלטור שביצע אצלכם את איתור הנזילות מציע גם לתקן אותה, לא מומלץ ישר לקפוץ על ההצעה שלו. עדיף לקחת את ההצעה שלו, ולקחת הצעות מאינסטלטורים נוספים ואז לבחור אינסטלטור לתיקון הנזילה.

נזקים שיכולים להיווצר מנזילות

אם אתם חושדים שיש לכם נזילה, חשוב לפעול מהר ולא לתת לה להמשיך לנזול כי היא יכולה לעשות נזק:

  • עובש וטחב: עודף של מים גורם לפיתוח של עובש וטחב, וזה יכול לגרור איתו מספר בעיות בריאותיות כגון הפרעה לדרכי נשימה, גירודים בעור ועוד - ללא ספק משהו שלא היינו רוצים לחיות איתו.
     
  • נזק לתשתית הבית: נזק נוסף שנגרם מנזילה הוא נזק למבנה של הבית. לקיר, לתקרה, לרצפה או איפה שנמצאת הנזילה. תוכלו לראות סדקים או התפוררות של קירות וזה יכול לגרור אחריו שיפוץ רציני.
     
  • פגיעה אסתטית: מעבר למה שציינו נזילות יכולות לגרום גם לנזק אסתטי כמו פגיעה בצבע או עובש (שגם הוא לא אסתטי במיוחד).

 

דחיפות להזמנת איתור נזילות:

דחיפות גבוהה מדד דחיפות 3 דחיפות נמוכה

שירותי איתור נזילות

מצאו אינסטלטור לאיתור נזילות לפי אזור: