אילו בעיות אינסטלציה יש בבית? אילו כדאי לפתור לבד ואילו כדאי להזמין בעל מקצוע? קראו את העמוד וגלו.
פתרון בעיות אינסטלציה - לבד או לא?
נסו לבד וחסכו |
נסו לבד רק אם יש לכם ניסיון |
חובה להזמין אינסטלטור |
סתימה פשוטה |
ברז מטפטף |
סתימות ביוב |
אבנית בדוש |
מים לא יורדים באסלה |
נזילות סמויות |
בעיות אינסטלציה נפוצות
ישנן הרבה סוגים של בעיות אינסטלציה, אבל יש כמה נפוצות יותר מאחרות:
- סתימות: סתימות יכולות להופיע בכל רחבי הבית, והן מתחלקות ל-2: סתימות שמקורן בביוב וסתימות מקורן אינו בביוב. מהצד שלכם אתם תראו סתימה בכיור או בשירותים, ולמי שלא מקצועי ומנוסה יהיה קשה להבחין האם הסתימה היא סתימה "שטחית" שניתן לפתוח בקלות (לרוב עם פומפה) או סתימה קשה שבשבילה צריך להזמין ביובית.
- נזילות: גם נזילות מתחלקות ל-2: נזילות סמויות ונזילות בכלים סניטרים. למי שלא מכיר כלים סניטרים הם כיור, אסלה, אמבטיה, ברז וכו', ואם יש נזילה בהם בדרך כלל הבעיה היא באיטום או בכלי עצמו שצריך להחליף. לעומת זאת נזילה סמויה היא נזילה בתוך הקיר והיא בצנרת המים. הקושי בנזילה סמויה הוא שצריך להזמין אינסטלטור מאתר נזילות שיאתר בדיוק את מקור הנזילה לפני שיהיה אפשר בכלל לתקן אותה.
- לחץ מים נמוך: המים בישראל מלאים אבנית, ולכן קשה בשלב כזה או אחר יהיה לכם לחץ מים נמוך. לרוב לחץ מים נמוך תרגישו במקלחת ובזרם המים החמים, והבעיה היא בדרך כלל הצטברות של אבנית בדוד או בפתח של הדוש/ברז.
- ריחות רעים: ריחות רעים בבית יכולים להצביע על בעיה קטנה או על בעיה גדולה, והם לרוב יהיו מהכיור או מהאסלה. גם פה נחלק את הבעיה ל-2: ריח של ביוב וריח לא של ביוב. ריח של ביוב לרוב מצביע על בעיה, בדרך כלל סתימה, בצנרת הביוב. ריח רע בכיור יכול להיות גם בגלל הצטברות של מזון או סיפון תקול, וריח רע בשירותים יכול להיות בגלל בעיה בקופסת הביקורת
- מים לא יורדים באסלה: אם המים לא יורדים באסלה גם לפעמים ניתן להאשים את האבנית שגורמים לזרם מים חלש, אבל יש עוד כמה אשמים נוספים. ייתכן שהמצוף תקול או לא מכוון וזה מה שיגרום למים לרדת בצורה חלשה או לא לרדת בכלל. לעתים התקלה במצוף גם עשויה לגרום למי הניאגרה לזרום אל האסלה ללא הפסקה.
בעיות אינסטלציה שניתן לפתור לבד
אילו בעיות אינסטלציה תוכלו לפתור לבד?
- סתימות פשוטות: אם יש לכם פומפה בבית, חולצה שלא אכפת לכם ללכלך וקצת תושייה תוכלו לפתוח חלק מהסתימות בעצמכם (הרי זה בכל מקרה הדבר הראשון שהאינסטלטור יעשה). הצמידו את הפומפה כך שיווצר ואקום ופמפמו עד שירד הלחץ. לפעמים זה יעבוד ולפעמים זה לא. תוכלו לראות שיטות נוספות לפתיחת סתימה בכיור לבד.
- ניקיון אבנית בדוש: דרך טובה להגביר את לחץ המים במקלחת הוא לפתוח את המכסה של הדוש ולנקות את האבנית. את הניקיון עושים באמצעות השרייה בחומץ מהול במים או באמצעות קיסמים קטנים שמוציאים את האבנית.
- ניקיון קופסת הביקורת ופתח הניקוז: זה לפעמים נראה שהביטוי "הרבה מים עברו בנהר" רצה להיכתב על קופסת הביקורת שחוסמת ומסננת הרבה לכלוכים מלהגיע לביוב ובסופו של דבר לחסום אותו. עם זאת גם היא לא סופרמן, והיא לפעמים צריכה עזרה חיצונית (ניקיון). כנ"ל לגבי פתח הניקוז במקלחת שמסנן הרבה שיערות ומונע מהן להגיע אל הביוב. רוצים לנסות לבד? ראו איך לפתוח את קופסת הביקורת ופתח הניקוז לבד.
בעיות אינסטלציה שמצריכות אינסטלטור
עם כל הרצון הטוב, יש בעיות אינסטלציה שמוטב שנשאיר למומחים שלא רק מכירים את הבעיה והפתרון על בוריהם, גם מגיעים עם הציוד הנדרש לכך. לדוגמה:
- סתימות קשות: יש שהאינסטלטור יוכל לפתוח באמצעות קפיץ, ויש סתימות קשות שמצריכות ביובית כי הבעיה היא בביוב עצמו (למידע נוסף קראו בעמוד פתיחת סתימה בביוב). למזלכם פתיחת סתימות כן לרוב תוכל להסתכם בקפיץ חשמלי או אפילו בפומפה, והמחיר של העבודה הוא יחסית מינורי.
- נזילות סמויות: אם קודם אמרנו לכם שיש סתימות שתוכלו לפתוח לבד ובכך לחסוך את העלות של האינסטלטור, במקרה של נזילות סמויות - השאירו את הנושא למקצוענים. את מקור הנזילה הסמויה לרוב מאתרים עם מצלמה טרמית. שימו לב שלאחר מכן צריך לתקן את הסתימה, ואת זה לא בהכרח יבצע אותו בכל מקצוע.
- החלפת כלים סניטרים: קניתם כיור או אסלה חדשה? הסיפון הפסיק לעשות את עבודתו? התקנה לא נכונה של אחד מהדברים האלו יכולה לגרום לנזילות, טפטופים ואפילו שלוליות בבית שלכם. אם לא עשיתם את זה בעבר, מומלץ להזמין אינסטלטור להחלפה של סיפון, התקנה של אסלה או כל מה שנוגע לכלים סניטרים. היחיד שכן אפשר לעשות בעצמכם הוא החלפה של ברז לברז חדש ובכך תוכלו לחסוך מחיר ביקור אינסטלטור.
הפחתה של בעיות אינסטלציה
אבנית היא אחד הגורמים המרכזיים להרבה בעיות אינסטלציה, לכן מומלץ להימנע ממנה ככל שניתן. דרך אחת לעשות זאת היא להתקין מסנן מים דירתי שיסנן את האבנית וגם ישמור על מים יותר נקיים. מעבר למסנן הדירתי מומלץ להתקין גם מסנן אבנית לדוד, שכמו ששמו מרמז יסנן אבנית מלהיכנס לדוד ולחסום לנו את המים החמים.
בנוסף אם תרצו לפתור את הבעיה של ריח רע בכיור יכול להיות שכדאי לכם להתקין טוחן אשפה שיעזור לטחון את האוכל שנכנס לכיור ויעזור לו להיכנס יותר בקלות למערכת הביוב מבלי לגרום לסתימות.
כמה עולה להזמין אינסטלטור?
הרבה בעיות אינסטלציה יכולות להיפתר בקלות עם אינסטלטור מה שאומר שהמחיר הוא גם יהיה יחסית זול בדרך כלל. מחיר ביקור אינסטלטור נע בין 150 - 250 ש"ח. תוכלו לראות מחירי עבודות אינסטלציה נוספות במחירון.
מחיר ביקור אינסטלטור בממוצע:
200 ₪
טווח מחיר גבוה
250 ₪
טווח מחיר נמוך
150 ₪
המחיר נבדק לאחרונה בחודש דצמבר בשנת 2024.
מצאו אינסטלטור בעיר שלכם עם פייפר
עם פורטל פייפר תוכלו למצוא אינסטלטור בעיר שלכם לתיקון בעיות אינסטלציה פשוטות או מורכבות בקלות. התקשרו לפורטל וקבלו עד 3 הצעות מחיר מאינסטלטורים בעיר שלכם. ככה תוכלו למצוא אינסטלטור שיגיע אליכם במהירות ויפתור את הבעיה. בנוסף אם מדובר על בעיה יותר מורכב כמו נזילה סמויה תוכלו לערוך השוואת מחירים ולחסוך במחיר העבודה הסופית.